Un kilogram de must de la Jidvei = ? litri de must de la Jidvei

white-wine

Ca și anul trecut, gospodarii pot comanda must de la Jidvei pentru a obține acasă cel mai bun vin natural. Mulți clienți ne-au întrebat în campania derulată în 2015 care este echivalentul unui kilogram de must în litri.

„Dintr-un kilogram de must de la Jidvei rezultă aproximativ 926 ml, cu o concentrație de 180 de grame de zahăr. În funcție de concentrația de zahăr, cantitatea poate scădea sau poate crește. De exemplu, la 200 grame de zahăr, echivalarea unui kilogram de must în litri este de aproximativ 910 ml. Concentrația de zahăr dă greutatea și densitatea mustului”, a explicat Marius Vasiu, tehnolog al Cramelor Jidvei.

Sperăm că informația vă este utilă pentru comanda dumneavoastră de must din acest an, must de la Jidvei din care veți obține cel mai bun vin de casă!6
Scrieti un raspuns

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DENES JANOSMust de JidveiIon IliescuDan Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică la
Dan
Vizitator
Dan

Buna ziua. Puteti descrie putin, procesul de folosire al sulfului solid(batoane) la pregatirea vinului ? Diferenta dintre sulf solid si lichid ? Ce parere aveti de folosirea altor tipuri de zaharuri in locul celui traditional de sfecla( zahar din trestie, fructoza….). Multumesc.

Must de Jidvei
Admin

Bună ziua,
Recomandăm să folosiți sulf lichid deoarece este mai eficient, acesta omogenizându-se mult mai bine în vin. Adăugarea de sulf lichid se realizează respectând următoarele indicații:
Recomandăm cantitatea de 1 ml de sulf la litrul de vin, astfel, pentru o damigeană de 100 litri sunt necesare 100 ml de sulf lichid.
În timpul tragerii vinului de pe drojdie se adaugă treptat sulful lichid în trei etape, pentru un amestec cât mai omogen:
– la începutul tragerii, la aproximativ 5 -10 litri, la 25 de litri și la umplerea damigenei.
Cel mai potrivit este zahărul din sfecla de zahăr. Nu recomandăm să adaugați fructoza.

Ion Iliescu
Vizitator
Ion Iliescu

Întrebarea evidentă ar fi: de ce vindeți lichide la kilogram și nu la litru?

Must de Jidvei
Admin

Bună ziua,
Mustul se vinde la kilogram și nu la litru datorită densității. Concentrația de zahăr dă greutatea și densitatea mustului. Astfel, În funcție de concentrația de zahăr, cantitatea poate scădea sau poate crește. De exemplu, la 200 grame de zahăr, echivalarea unui kilogram de must în litri este de aproximativ 910 ml.

DENES JANOS
Vizitator
DENES JANOS

Am avut parte de o experienta neplecuta din partea cramei. Am comandat must , am fost anuntat ca vin joi ,si nu au venit ,dupa ce am intrebat au spus ca vin sambata ,si nu au venit s-au scuzat ca au gresit ,eu am intales ,dupa cara m-au anuntat iarasi ca vin joi si culmea s-au incurcat soferii si la cele din urma mi-au spus ca NU MAI AVEM MUST DACA VREAU VIN……..Dragilor va intreb acum este corect?

Must de Jidvei
Admin

Bună ziua, vă rugăm să ne dați mai multe informații pentru a investiga situația: pe ce nume s-a facut comanda, numărul de telefon lăsat și eventual numărul comenzii. Mulțumim!