Cinci  pași simpli pentru  producerea vinului în propria gospodărie

Cinci pași simpli pentru producerea vinului în propria gospodărie

Cât durează fermentarea? Ce fel de vase sunt potrivite pentru fermentarea mustului sau când se trage vinul de pe drojdie sunt doar câteva dintre întrebările gospodarilor care doresc să producă un vin de casă de calitate. Specialiștii Jidvei vin în întâmpinarea celor își produc vinul în propria gospodărie recomandându-le să urmeze cinci pași esențiali în[…]

Mituri în producerea vinului în casă

Mituri în producerea vinului în casă

Arta producerii vinului presupune o atenție deosebită și respectarea etapelor de vinificație pentru ca, la final, vinul obținut să fie unul de calitate. Tradițiile transmise din generație în generație au venit însoțite de anumite „mituri” de care mulți gospodari continuă să țină cont, cum ar fi tragerea vinului de pe depozitul natural de drojdie când[…]

Descoperă mustul de Jidvei –  disponibil pentru comandă până în 1 septembrie

Descoperă mustul de Jidvei – disponibil pentru comandă până în 1 septembrie

Pentru gospodarii și micii producători care doresc să își producă vin de casă, mustul de la Jidvei este o opțiune ideală deoarece facilitează procesul de producție în propria gospodărie. Mustul de la Jidvei este un must deburbat, limpezit. Prin deburbarea mustului se înțelege îndepărtarea particulelor aflate însuspensie: fragmente de sol, resturi de ciorchini și pielițe[…]

Sfaturi pentru obținerea unui vin de casă plin de prospețime și bogat în arome

Sfaturi pentru obținerea unui vin de casă plin de prospețime și bogat în arome

Din dorința de a încuraja producerea unor vinuri cât mai bune, pline de prospețime și cu o bogăție de arome, Jidvei pune la dispoziția gospodarilor și micilor producători must de calitate pentru obținerea unui vin de casă asemănător vinurilor medaliate. În cadrul marilor competiții de la nivel mondial și de la nivel național vinurile sunt[…]