Mustul ROZE de la Jidvei: întrebări și răspunsuri utile

Mustul ROZE de la Jidvei: întrebări și răspunsuri utile

Mustul ROZE este una dintre noutățile campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei – 2018”. Anul acesta, compania Jidvei a decis ca alături de soiurile deja cunoscute – Sauvignon Blanc și Fetească Regală cu Muscat Ottonel – , să ofere celor care comandă must și posibilitatea de a opta pentru must ROZE. Mustul[…]

10 greșeli de evitat în obținerea vinului de casă din must de la Jidvei

10 greșeli de evitat în obținerea vinului de casă din must de la Jidvei

Obținerea celui mai bun vin de casă este dezideratul fiecărui gospodar. Compania Jidvei vine în sprijinul celor care își doresc un vin de casă 100% natural, sănătos și savuros, oferindu-le posibilitatea de a-și produce vinul de casă din must provenit din struguri de calitate din soiuri nobile – Fetească Regală, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, sau,[…]

VIN DE CASĂ DIN MUST DE LA JIDVEI. Producție excepțională de struguri în acest an: „Ploile au venit la timp, vom avea o recoltă bogată și de calitate”

VIN DE CASĂ DIN MUST DE LA JIDVEI. Producție excepțională de struguri în acest an: „Ploile au venit la timp, vom avea o recoltă bogată și de calitate”

La Jidvei, pe dealurile Târnavelor, strugurii sunt acum în faza de pârgă. Specialiștii din cea mai mare plantație de viță-de-vie a României monitorizează zilnic starea strugurilor, iar estimările de producție indică o recoltă mai bogată decât cea de anul trecut. Au ajutat ploile venite la timp, dar și grija cu care s-au făcut toate lucrările[…]

10 motive pentru a-ți face vin de casă cu must de la Jidvei

10 motive pentru a-ți face vin de casă cu must de la Jidvei

Cel mai bun vin de casă se obține cu must de la Jidvei. O spun toți gospodarii care au renunțat la a mai cumpăra struguri și comandă direct mustul obținut din strugurii celei mai mari podgorii din România. Anul acesta, campania „Vin de casă din must de la Jidvei” a ajuns la cea de-a patra[…]

Pritocirea vinului sau când se face tragerea de pe drojdie a vinului de casă

Pritocirea vinului sau când se face tragerea de pe drojdie a vinului de casă

Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, adică să fie pritocit. Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea[…]