Vin de casă din must. În cât timp putem bea primul pahar de vin?

poza Jidvei FB

În gospodărie, este dificil să realizezi un must de calitate care să îți asigure obținerea unui vin cu proprietăți organoleptice deosebite. Tocmai de aceea, pentru a obține un vin de o calitate superioară, Cramele Jidvei le propun pasionaților de vinuri făcute în casă să achiziționeze direct de la cramă mustul pe care să-l transforme apoi în vin în propria gospodărie. Prețul pentru un kilogram de must este de 4.5 lei, iar la achiziționarea a minimum 100 de kilograme, transportul este asigurat de Compania Jidvei.

Cu must de Jidvei, vinul se limpezește mult mai repede

„Dacă se face mustul în propria gospodărie – cu toate bătăile de cap legate de achiziția strugurilor, de depozitarea lor, apoi de zdrobire și, din nou, depozitarea resturilor – cantitatea de drojdie este mult mai mare, pentru că nu se realizează deburbarea (limpezirea – n.r.) mustului și nu poți trage vinul imediat după ce a fermentat întrucât depozitul de drojdie nu apucă să sedimenteze. Mustul cumpărat de la Jidvei este curat, foarte puțin încărcat cu resturi (pielițe, semințe de struguri sau pământ – n.r.), de aceea limpezirea vinului are loc mult mai rapid. În comparație, volumul de drojdie rezultat din mustul de Jidvei este de doar 10% din volumul de drojdie  care se obține în mod normal la mustul rezultat prin zdrobirea strugurilor în gospodărie”, explică Marius Vasiu, tehnolog în cadrul Cramelor Jidvei.

La două luni de la achiziția mustului se poate bea primul pahar de vin

Dacă în cazul vinului produs din struguri în propria gospodărie, atât procesul de fermentație, cât și cel de limpezire durează mai mult timp, în cazul vinului produs din must de Jidvei, la numai două luni de la cumpărarea mustului poate fi savurat primul pahar cu vin făcut în casă.

„Dacă sunt respectați toți pașii tehnologici tradiționali, recomandați și de specialiștii noștri, la două-trei săptămâni după ce s-a terminat fermentația și a fost tras vinul de pe drojdie, se poate savura primul pahar de vin. De la achiziția mustului și până când poate fi consumat primul pahar cu vin trec cam două luni, adică, așa cum este programat culesul strugurilor în această toamnă, vorbim de sfârșitul lunii noiembrie. În acest interval de timp, toți cei care cumpără must de Jidvei au certitudinea că vinul lor s-a limpezit și se pot bucura de un vin de casă de cea mai bună calitate, cu un gust deosebit, produs natural din struguri 100% românești”, dă asigurări specialistul Jidvei.

Acest articol a fost publicat în cadrul campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei”, prin intermediul căreia toți gospodarii care doresc să producă un vin 100% natural, din struguri românești, sunt invitați să comande must de la Cramele Jidvei la prețul de 4.5 lei/kilogram. Pentru detalii despre campanie puteți suna la 0755.706.000, accesa www.mustdejidvei.ro sau ne puteți scrie la adresa de e-mail: must@jidvei.ro.

Scrieti un raspuns

4 Comentarii la "Vin de casă din must. În cât timp putem bea primul pahar de vin?"

avatar
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notifică la
vali
Vizitator

Din 100 litri must cat vin iese?

Specialist Jidvei
Vizitator
Mulțumim pentru întrebare! În cazul vinului de casă obținut cu must de la Jidvei, randamentul este de 85-90%. Acest randament foarte bun este asigurat de faptul că mustul de la Jidvei este deburbat, ceea ce înseamnă că nu conține impurități, iar conținutul de drojdie va fi destul de mic, depozitul de drojdie va fi mic. Ca o regulă generală, este bine să știți că volumul de vin rezultat depinde de cât de bine este deburbat mustul – cu cât mustul este mai limpede, cu atât cantitatea de drojdie rezultată este mai mică și, implicit, cantitatea de vin obținută este mai… Citeşte mai mult
Morariu adrian
Vizitator

Buna ziua se mai poate comada must ma intereseaza 150 l

Specialist Jidvei
Vizitator

Bună ziua! Perioada de preluare comenzi a început. Vă rugăm să vă înscrieți completând formularul de comandă de pe http://www.mustdejidvei.ro sau la telefon 0755.70.60.00